Logowanie
Login/Email
Hasło
Zapamiętaj mnie

Zobacz demo

Zamknij
Wybierz Spółkę:
NajnowszeO SpółkachAnalizyGiełdaGospodarkaGraOffTopicGry
Stop Loss
Wyświetleń: 1473. Obserwuje: 2 osób.
Post: #1 
2018-01-03 16:25

srodol123

Wroclaw
Postów: 3
Shouts: 0
Chicałbym kupic Orange po PKC (cena wynosi 5.93) i ustawic stop lossa na poziomie 5.70>
I gdy klikam w rubryke 6 (limit ceny) wyskakuje mi blad ,ze nie moge , ktos jest w stanie wytlumaczyc mechanizm stop lossa ?
HEMINGWAY

Post: #2 
2018-01-03 18:39

krystian5476

WLKP
Postów: 33
Shouts: 45
Kup spółkę normalnie, a stop loss ustaw będąc w swoim portfelu.
Wszystkiego w życiu trzeba spróbować

Post: #3 
2018-01-03 18:46

Silvestris

Admin / Tech
Bielsko-Biała
Postów: 1280
Shouts: 27535
to nie forex, stop loss dotyczy posiadanych spółek, i jak napisał krystian5476 - możesz go dodać z poziomu portfela, ale także poprzez formularz zleceń używając limitu aktywacji.

i dodatkowe info:
przy zakupie jest buy stop - czyli limit aktywacji - od jakiej ceny system ma kupować
przy sprzedaży jest stop loss - czyli także limit aktywacji - od jakiej ceny system ma sprzedawać
co by tu zepsuć / administracja
https://gragieldowa.pl

Post: #4 
2018-01-04 19:02

srodol123

Wroclaw
Postów: 3
Shouts: 0
No dobra chce kupic jakies akcje i chce ustawic ze automatycznie mi zacznie sprzedawac po PKC jezeli cena spadnie dajmy o 20 groszy i chcialbym to ustawic przy zakupie danych akcji . Na przyklad kupuje KGHM po 100 ale jak zejdzie mi do 98 chce zeby mi automatycznie sprzedawało , jak ?

BO nie ukrywam ze dałem limit aktywacji na 98 ale mi wyskoczyło ze cena jest nizsza niz cena zakupu czy cos ....



Edytowany 1 raz-y, ostatni raz: 2018-01-04 19:05:03
HEMINGWAY

Post: #5 
2018-01-04 19:17

Silvestris

Admin / Tech
Bielsko-Biała
Postów: 1280
Shouts: 27535
nie, jak chcesz stop loss to musisz to ustawić przez opcję "stop" w portfelu, lub poprzez sprzedaż akcji, które w portfelu posiadasz, potem pkc i kurs aktywacji.
przy składaniu zlecenia zakupu nie da się stop lossa ustawić

Edytowany 1 raz-y, ostatni raz: 2018-01-04 19:17:38
co by tu zepsuć / administracja
https://gragieldowa.pl

Post: #6 
2018-01-05 10:53

srodol123

Wroclaw
Postów: 3
Shouts: 0
Dobra , rozumiem dzięki
HEMINGWAY

GPWŚwiatWaluty
Analizy
» InsiderFX.pl | nowy serwis informacyjno -...(57)
» Wykorzystanie średnich ruchomych(1)
» ASBIS(34)
» BOW - zalicytuje +25% z potencjalem na + 100...(14)
» Wskaźnik OZ/DR(1)
Forum
» Sprawdzenie firmy przed podjęciem...(1)
» Kup Pan Wiedzę!(3)
» XTB - czy da zarobić?(3)
» Do adminów(8)
» VARSAVVR zmiana nazwy na VARSAV (VAR(1)
» Prowizja % / Prowizja minimalna ?(0)
» Tu napisz pytanie? (49)
» Gotówka(2)
» Zmiana serwera(0)
» Zmiana nazwy(0)
Polecane książki
Dlaczego właśnie TERAZ jest najlepszy moment, aby zacząć przygodę z inwestowaniem na giełdzie? Poznaj drogę od zera do pierwszych...
Zobacz więcej...
Blogi - najnowsze wpisy
»thomasoo: Kozak podbija giełde XDD
»gra: Dni bez sesji 2016
»sygnaly-at: Jeden wykres zastępuje 1000 słów - MSW
»sygnaly-at: Strategia "jednej kreski" chroni nas przed zakupami - EEX
»sygnaly-at: Jeden wykres zastępuje 1000 słów - EEX /3/ - Aktualizacja
Online: 4
24h: 1223
Wygenerowano w: 0.017 sekundy,  użyto: 13 zapytań.
Dane giełdowe dostarcza Statica. Notowania w czasie rzeczywistym: www.statica.pl
Notowania kursów FOREX, surowców oraz indeksów giełdowych dostarcza Pipser.pl. Notowania w czasie rzeczywistym: www.pipser.pl
Zobacz:      Treatment Polska - Projektowanie technologii oczyszczalni ścieków |  Studio Gerso fryzjer |  Zielony jęczmień i gotowe kuracje|  Kratawema.pl - siatki zgrzewane hodowlane