Witaj "skinni"
Teraz twój post jest ok .
Analiza at jest ok dla spółek które znajdują się w trendzie wzrostowym.
Lecz jeśli spółka jest w trendzie spadkowym to AT już nie jest ta dobre do analizy.
A więc na spółce która już jest w trendzie wzrostowym można zarobić 50-100-200% lecz nie więcej i to w dłuższym okresie Czasem zdarza się więcej.
Wyczucie odwrócenia trendu zazwyczaj przynosi profity na poziomach 500-1000-2000%
Jeśli odbije wtedy można stosować AT i zakładać poziom wyjścia.
Ryzyko jest większe lecz jeśli spółka ma stabilną sytuację jej majątek rośnie
rozwija sie nie cofa a akcje spadają to nadchodzi taki czas że zostaje zauważona przez jakiegoś większego inwestora i zaczyna rosnąc.
Przecież to niewyobrażalne żeby spółka miała samej wolnej gotówki więcej niż warte były akcje na minimum czyli po 3 gr (60mil x 3gr = 1,8mil A aktywa obrotowe były warte 1,82mil a jeszcze miesiąc wcześniej przed zakupem ostatniej nieruchomości miały wartość 2.9mil)
Czy tak będzie w przypadku Partnera nie wiem .
Duży wzrost obrotów na partnerze dał mi sygnał że coś się dzieje i że to nie przypadek
a jeszcze wcześniejsze ewidentne zbijanie kursu pasowało do tego scenariusza i dlatego napisałem aby zwrócić uwagę na partnera nie namawiałem do kupna tylko obserwacji.
A tu bodajże za dwa dni komunikat o zainteresowaniu polmlek inwestycją w partnera
Dodano 2014-09-21 09:24
Zobaczcie co wyszperałem na temat polmlek.
własność polmleka zamek-gniew.pl
Edytowany 6 raz-y, ostatni raz: 2020-07-18 17:28:55