Filtruj wg spółki:
Post: #121 2011-03-03 00:06 Cena waloru: 1.97 Usunięty ![]() Posty: 0 Shouty: 0 0 | Nie wiem dokładnie, wydaje mi się, że miała być już na dniach, ale głowy nie dam... |
Post: #122 2011-03-03 00:34 Cena waloru: 1.97 Zlosnik ![]() Zlosnikowice Posty: 38 Shouty: 29151 0 | a z tego co mi obilo sie o uszy to mialo byc do konca lutego , ale teraz to juz nie wie kiedy bedzie |
Post: #123 2011-03-03 13:53 Cena waloru: 2.01 oksford2001 ![]() Boroszlo Posty: 49 Shouty: 0 0 | cierpliwości trzeba ![]() |
Post: #124 2011-03-03 14:33 Cena waloru: 1.99 Usunięty ![]() Posty: 0 Shouty: 0 0 | Na Boryszewie teraz można by zarobić na DayTradingu, ale trzeba się na tym znać :P Ja kompletnie nie wiem "jak to się robi" :D |
Post: #125 2011-03-04 11:52 Cena waloru: 2.02 oksford2001 ![]() Boroszlo Posty: 49 Shouty: 0 0 | spoko nie jesteś sam ![]() ![]() ![]() |
Post: #126 2011-03-05 14:51 Cena waloru: 2.01 Zlosnik ![]() Zlosnikowice Posty: 38 Shouty: 29151 0 | tez tak mysle ze wkoncu nasza Cierpliwosc zostanie hojnie nagrodzona :D |
Post: #127 2011-03-07 09:47 Cena waloru: 2.03 oksford2001 ![]() Boroszlo Posty: 49 Shouty: 0 0 | Zlosnik napisał:
tez tak mysle ze wkoncu nasza Cierpliwosc zostanie hojnie nagrodzona :D uuu w Twoim wypadku, to będzie grubo ![]() |
Post: #128 2011-03-07 14:43 Cena waloru: 2.02 Usunięty ![]() Posty: 0 Shouty: 0 0 | Jeżeli chodzi o borka - inwestujecie tylko w wirtualu ? |
Post: #129 2011-03-07 18:48 Cena waloru: 2.00 belfer ![]() Posty: 68 Shouty: 0 0 | niestety nie ![]() |
Post: #130 2011-03-07 21:22 Cena waloru: 2.00 Usunięty ![]() Posty: 0 Shouty: 0 0 | Ja wirtualnie tylko, no i aktualnie posiadam tylko akcje Boryszewa, za 100 tys. zł kupiłem :P
Wiem, że to mało rozsądne, ale kończyłem w ten sposób projekt na zaliczenie na uczelnie. |
Post: #131 2011-03-07 23:39 Cena waloru: 2.00 Usunięty ![]() Posty: 0 Shouty: 0 0 | qobalPL - studia na jakim kierunku ? Pytam, bo sam za niedługo zmierzę się z problemem ich wyboru i prawdopodobnie zadanie tego pokroju będą i mnie czekać ![]() Ja próbuję swoich sił w realu, właśnie na tej spółce. Tyle, ze coraz bardziej mnie ona zawodzi - gdzie te spektakularne (bądź chociaż miarowe, ale systematyczne) wzrosty, będące odpowiedzią na bardzo dobrą przecież realizację kolejnych celów założonych przez zarząd ? Mnie się zdaje że ktoś gruby przy tym kręci i trochę spekuluje. |
Post: #132 2011-03-08 14:06 Cena waloru: 2.01 Usunięty ![]() Posty: 0 Shouty: 0 0 | Zarządzanie, a dokładniej specjalność Inwestycje i Nieruchomości - wybierasz po III semestrze, ja jestem na IV.
Mimo wszystko żałuję, że nie poszedłem na Finanse i Rachunkowość - u nas jednak większy nacisk jest na nieruchomości, bo zrobienie już licencjatu na tym kierunku spełnia jedno z kryteriów programowych do ubiegania się o licencje pośrednika - z jednej strony jak ktoś chce tę licencję robić to jest do przodu 4000 zł (bo tyle kosztuje obligatoryjna podyplomówka), ale z drugiej strony - jeżeli kogoś bardziej kręcą inwestycje to będzie ciut zawiedziony. Co do Boryszewa, ja dalej wierzę w Karkosika, ale myślę, że to raczej inwestycja długoterminowa... |
Post: #133 2011-03-08 14:20 Cena waloru: 2.01 Usunięty ![]() Posty: 0 Shouty: 0 0 | A gdzie studiujesz jeśli można wiedzieć ? Ja właśnie biorę pod uwagę taki kierunek na Wrocławskim Uniwersytecie Ekonomicznym. Tylko z drugiej strony jaki ja zawód po tym będę miał ? Agent od nieruchomości, finansowy ?
Myślę jeszcze nad marketingiem, logistyką bądź zarządzaniem potencjałem ludzkim - tyle że tutaj znowu jest to najpopularniejszy kierunek w Polsce i na tyle ogólny, że wręcz właściciele przedsiębiorstw uciekają od takich przyszłych "kierowników" A Borek, dajmy mu jeszcze szansę. Mniej więcej do 10 marca ma wypłynąć info odnośnie przejęcia SaarGumi |
Post: #134 2011-03-08 14:55 Cena waloru: 2.00 Usunięty ![]() Posty: 0 Shouty: 0 0 | Ja jestem na Uniwerku Gdańskim ![]() Wg mnie bardzo dużo osób gada bzdury, że Zarządzanie to totalne gówno - jest w tym tylko tyle racji, że jak ktoś nie ma pomysłu i perspektyw to rzeczywiście skończy na kasie w Tesco, ale opcji na dobrą sprawę jest wiele. I zaczynając od mojej specjalności, czyli: 1. Inwestycje i Nieruchomości: - jeżeli interesują Cię nieruchomości to już po licencjacie możesz ubiegać się o licencję Zarządcy Nieruchomościami i Pośrednika w obrocie nieruchomościami. Skończenie tej specjalności także na magisterce daje Ci możliwość robienia licencji Rzeczoznawcy majątkowego - nie trzeba płacić za podyplomowe studia i studiować rok dłużej. Oprócz tego można pracować w deweloperce przy przygotowywaniu projektów inwestycyjnych itd. - jeżeli bardziej interesują Cię inwestycje to masz jako takie podstawy do kontynuowania nauki i robienia licencji Doradcy Inwestycyjnego, papierów Maklera albo pójścia po bandzie i robienia CFA (http://www.gazetatrend.pl/artykuly/47-cfa-creme-de-la-creme-finansistow), 2. Zarządzanie Jakością i Środowiskiem: - już podczas studiów jest opcja zdobycia certyfikatu auditora wewnętrznego ISO 9001, 14001, 22000 i robienia certyfikatów Six Sigma - w każdym dużym zakładzie produkcyjnym takie osoby są potrzebne, więc też jest szansa na jakąś pracę, 3. Menedżer: - można zajmować się zarządzaniem projektami w różnych przedsiębiorstwach i jeżeli się chce, można robić certyfikaty PRINCE, które są dość prestiżowe 4. Menedżer personalny: - specjalność do pracy w HR'rze, doradztwie personalnym itp. To tak z grubsza, są jeszcze inne specjalności jak np. Zarządzanie małym przedsiębiorstwem - dla osób chcących prowadzić mikroprzedsiębiorstwo oraz np. Zarządzanie wartością przedsiębiorstwa - http://www.vba.pl/index.php?sect=3. Oprócz tego masz jakieś podstawy z Rachunkowości/Ubezpieczeń/Finansów Przedsiębiorstw. Ja np. aktualnie jestem na praktyce w Dziale Księgowości Skonsolidowanej, gdzie "pracuję" przy budowie skonsolidowanego sprawozdania finansowego dużej grupy kapitałowej. Podsumowując - warto jeśli masz zapał - ja wiem, że na pewno nie odpuszczę od razu po licencjacie i będę cisnął dalej - nie wiem jeszcze tylko czy wolę Inwestycje czy Rachunkowość ![]() Jeżeli inwestycje to celem będzie zrobienie CFA, jeżeli rachunkowość to certyfikat ACCA i papiery Biegłego Rewidenta. Tutaj opisy różnych papierów: http://bpp.pl/ Papier to oczywiście nie wszystko, ale te które wymieniłem, zdobyć na prawdę ciężko, więc są wyznacznikiem potężnej wiedzy do której trzeba lat praktyk i samozaparcia... POZDRO! Edytowany 3 raz-y, ostatni raz: 2020-07-18 17:28:55 |
Post: #135 2011-03-08 15:49 Cena waloru: 1.99 Usunięty ![]() Posty: 0 Shouty: 0 0 | qobaPL napisał:
Ja jestem na Uniwerku Gdańskim Wg mnie bardzo dużo osób gada bzdury, że Zarządzanie to totalne gówno - jest w tym tylko tyle racji, że jak ktoś nie ma pomysłu i perspektyw to rzeczywiście skończy na kasie w Tesco, ale opcji na dobrą sprawę jest wiele. I zaczynając od mojej specjalności, czyli: 1. Inwestycje i Nieruchomości: - jeżeli interesują Cię nieruchomości to już po licencjacie możesz ubiegać się o licencję Zarządcy Nieruchomościami i Pośrednika w obrocie nieruchomościami. Skończenie tej specjalności także na magisterce daje Ci możliwość robienia licencji Rzeczoznawcy majątkowego - nie trzeba płacić za podyplomowe studia i studiować rok dłużej. Oprócz tego można pracować w deweloperce przy przygotowywaniu projektów inwestycyjnych itd. - jeżeli bardziej interesują Cię inwestycje to masz jako takie podstawy do kontynuowania nauki i robienia licencji Doradcy Inwestycyjnego, papierów Maklera albo pójścia po bandzie i robienia CFA (http://www.gazetatrend.pl/artykuly/47-cfa-creme-de-la-creme-finansistow), 2. Zarządzanie Jakością i Środowiskiem: - już podczas studiów jest opcja zdobycia certyfikatu auditora wewnętrznego ISO 9001, 14001, 22000 i robienia certyfikatów Six Sigma - w każdym dużym zakładzie produkcyjnym takie osoby są potrzebne, więc też jest szansa na jakąś pracę, 3. Menedżer: - można zajmować się zarządzaniem projektami w różnych przedsiębiorstwach i jeżeli się chce, można robić certyfikaty PRINCE, które są dość prestiżowe 4. Menedżer personalny: - specjalność do pracy w HR'rze, doradztwie personalnym itp. To tak z grubsza, są jeszcze inne specjalności jak np. Zarządzanie małym przedsiębiorstwem - dla osób chcących prowadzić mikroprzedsiębiorstwo oraz np. Zarządzanie wartością przedsiębiorstwa - http://www.vba.pl/index.php?sect=3. Oprócz tego masz jakieś podstawy z Rachunkowości/Ubezpieczeń/Finansów Przedsiębiorstw. Ja np. aktualnie jestem na praktyce w Dziale Księgowości Skonsolidowanej, gdzie "pracuję" przy budowie skonsolidowanego sprawozdania finansowego dużej grupy kapitałowej. Podsumowując - warto jeśli masz zapał - ja wiem, że na pewno nie odpuszczę od razu po licencjacie i będę cisnął dalej - nie wiem jeszcze tylko czy wolę Inwestycje czy Rachunkowość Licencjat muszę pisać raczej z Inwestycji, bo nieruchomości odpadają. Jeżeli inwestycje to celem będzie zrobienie CFA, jeżeli rachunkowość to certyfikat ACCA i papiery Biegłego Rewidenta. Tutaj opisy różnych papierów: http://bpp.pl/ Papier to oczywiście nie wszystko, ale te które wymieniłem, zdobyć na prawdę ciężko, więc są wyznacznikiem potężnej wiedzy do której trzeba lat praktyk i samozaparcia... POZDRO! Dodano 2011-03-08 15:50 Absolutna racja kolego. Jesli ktoś ma tylko jakiś pomysł to zawsze może na czyms lody kręcić, a im bardziej oryginalny temat tym większe lody. qobaPL napisał:
Ja jestem na Uniwerku Gdańskim Wg mnie bardzo dużo osób gada bzdury, że Zarządzanie to totalne gówno - jest w tym tylko tyle racji, że jak ktoś nie ma pomysłu i perspektyw to rzeczywiście skończy na kasie w Tesco, ale opcji na dobrą sprawę jest wiele. I zaczynając od mojej specjalności, czyli: 1. Inwestycje i Nieruchomości: - jeżeli interesują Cię nieruchomości to już po licencjacie możesz ubiegać się o licencję Zarządcy Nieruchomościami i Pośrednika w obrocie nieruchomościami. Skończenie tej specjalności także na magisterce daje Ci możliwość robienia licencji Rzeczoznawcy majątkowego - nie trzeba płacić za podyplomowe studia i studiować rok dłużej. Oprócz tego można pracować w deweloperce przy przygotowywaniu projektów inwestycyjnych itd. - jeżeli bardziej interesują Cię inwestycje to masz jako takie podstawy do kontynuowania nauki i robienia licencji Doradcy Inwestycyjnego, papierów Maklera albo pójścia po bandzie i robienia CFA (http://www.gazetatrend.pl/artykuly/47-cfa-creme-de-la-creme-finansistow), 2. Zarządzanie Jakością i Środowiskiem: - już podczas studiów jest opcja zdobycia certyfikatu auditora wewnętrznego ISO 9001, 14001, 22000 i robienia certyfikatów Six Sigma - w każdym dużym zakładzie produkcyjnym takie osoby są potrzebne, więc też jest szansa na jakąś pracę, 3. Menedżer: - można zajmować się zarządzaniem projektami w różnych przedsiębiorstwach i jeżeli się chce, można robić certyfikaty PRINCE, które są dość prestiżowe 4. Menedżer personalny: - specjalność do pracy w HR'rze, doradztwie personalnym itp. To tak z grubsza, są jeszcze inne specjalności jak np. Zarządzanie małym przedsiębiorstwem - dla osób chcących prowadzić mikroprzedsiębiorstwo oraz np. Zarządzanie wartością przedsiębiorstwa - http://www.vba.pl/index.php?sect=3. Oprócz tego masz jakieś podstawy z Rachunkowości/Ubezpieczeń/Finansów Przedsiębiorstw. Ja np. aktualnie jestem na praktyce w Dziale Księgowości Skonsolidowanej, gdzie "pracuję" przy budowie skonsolidowanego sprawozdania finansowego dużej grupy kapitałowej. Podsumowując - warto jeśli masz zapał - ja wiem, że na pewno nie odpuszczę od razu po licencjacie i będę cisnął dalej - nie wiem jeszcze tylko czy wolę Inwestycje czy Rachunkowość Licencjat muszę pisać raczej z Inwestycji, bo nieruchomości odpadają. Jeżeli inwestycje to celem będzie zrobienie CFA, jeżeli rachunkowość to certyfikat ACCA i papiery Biegłego Rewidenta. Tutaj opisy różnych papierów: http://bpp.pl/ Papier to oczywiście nie wszystko, ale te które wymieniłem, zdobyć na prawdę ciężko, więc są wyznacznikiem potężnej wiedzy do której trzeba lat praktyk i samozaparcia... POZDRO! |
Post: #136 2011-03-08 17:27 Cena waloru: 2.00 Usunięty ![]() Posty: 0 Shouty: 0 0 | Pierwszy Day Trading za mną, przy różnicy kursu 0.5% zarobiłem 300 zł, po odjęciu prowizji. |
Post: #137 2011-03-08 18:10 Cena waloru: 1.99 Zlosnik ![]() Zlosnikowice Posty: 38 Shouty: 29151 0 | qube ja jestem studentem na kierunku zarzadzanie projektami ![]() ![]() ![]() |
Post: #138 2011-03-08 18:20 Cena waloru: 1.99 Usunięty ![]() Posty: 0 Shouty: 0 0 | Sami swoi normalnie ![]() |
Post: #139 2011-03-11 08:15 Cena waloru: 1.98 oksford2001 ![]() Boroszlo Posty: 49 Shouty: 0 0 | gratki goba za przełamanie ![]() ![]() |
Post: #140 2011-03-15 11:06 Cena waloru: 1.92 Usunięty ![]() Posty: 0 Shouty: 0 0 | Uuu, ale dzisiaj w dół, przełamanie poziomu dolnego wsparcia ![]() |
GPW | Świat | Waluty |
---|
|