Login/Email
Hasło
Zapamiętaj mnie
Wybierz Spółkę:
NoweSpółkiAnalizyGiełdaGospodarkaGraOffTopic
Tauron?
Wyświetleń: 26024. Obserwuje: 43 osób.
Post: #21 
2010-06-18 10:27

demonique

Zielona Góra
Postów: 17
Shouts: 173
to jest gra, ale mogę Ci tak po cichu załatwić trochę akcji po 2zł/sztuka .
załóż rachunek maklerski w jakimś DM i przez niego kupujesz.

Post: #22 
2010-06-18 11:17

Usunięty

Postów: 0
Shouts: 0
po cichu 2 zl, hehe dobra jestes. Dopiero zaczynam zabawe z gielda wiec narazie sie wstrzymam

Post: #23 
2010-06-18 12:45

Usunięty

Postów: 0
Shouts: 0
To cale "scalanie" zaczyna mnie irytowac.

Akcje sa ustalone przez Skarb Panstwa po 0,70 zl.

Mam 6000 zl do zabawy. Ilosc akcji musi byc podzielna przez 9. Wiec nalezy wplacic 5997,6 zl co daje 8568 akcji. Dobrze gadam?

Post: #24 
2010-06-18 12:49

Usunięty

Postów: 0
Shouts: 0
zgadza sie, teraz kupując 8568 akcji po 70gr dostaniesz 952 akcje po 6,3 zł kazda

Post: #25 
2010-06-18 12:51

Intraneus

Silesia
Postów: 83
Shouts: 21417
Wyższa matematyka Tez się z tym liczeniem trochę meczyłęm :D

tak. wygląda na to, ze policzłeś dobrze. zresztą jakbyś policzył źle, to ci system w DM nie przepuści

Post: #26 
2010-06-18 14:26

Usunięty

Postów: 0
Shouts: 0
Wszystko sie zgadza, tylko pamietaj, że mając 6000 zł na rachunku i kupując 8568 akcji - nie starczy cie na prowizję maklerską min. 0,18 proc.

Edytowany 2 raz-y, ostatni raz: 2019-12-15 20:51:52

Post: #27 
2010-06-18 14:57

Usunięty

Postów: 0
Shouts: 0
Czyli powienien wiecej przelac? Wlasnie gadalem z maklerem i powiedziala, ze wystarczy przelac tylko tyle za ile chce kupic akcje.

Post: #28 
2010-06-18 15:00

Intraneus

Silesia
Postów: 83
Shouts: 21417
Makler ma racje. Masz przelac tyle ile wyliczyles. Zresztą jak masz konto na necie, to sam pobierze z konta odpowiednią sumę, jesli ona tam bedzie

Post: #29 
2010-06-18 15:01

Usunięty

Postów: 0
Shouts: 0
Nie mam jeszcze konta w internecie. Klucz mi wysla dopiero w poniedzialek. Na razie zalatwiam wszystko telefonicznie z prowizja internetowa.

Czyli, wplacam tyle za ile kupuje akcje. Ewentualne koszty (prowizja) nie sa pobierane teraz, ale dopiero pozniej od zysku?

Post: #30 
2010-06-18 15:02

demonique

Zielona Góra
Postów: 17
Shouts: 173
ja musiałem mieć środki na akcje plus prowizja. kumplowi który miał środki tylko na akcje odrzucało zamówienie, bo nie wystarczało na prowizję.

Dodano 2010-06-18 15:04
nkjokorn wpłać te 20zł więcej i będziesz miał święty spokój, to nie jest duża kwota. mnie prowizja wyniosła 13zł, miałem zapas sporo większy.

Post: #31 
2010-06-18 15:04

Usunięty

Postów: 0
Shouts: 0
No wlasnie. To jak w koncu? Wydaje mi sie teraz, ze jednak demonique ma racje. Ło Jezu...

Post: #32 
2010-06-18 15:05

Intraneus

Silesia
Postów: 83
Shouts: 21417
Sorki, macie rację. Z PZU tak bylo, ze bez prowizji z mbanku. Tym razem trzeba zaplacic prowizje od razu. Czyli do kwoty wyliczonej wyzej dodajesz jeszcze kwote prowizji przy zakupie od razu. Potem kolejna prowizja przy sprzedazy będzie

Post: #33 
2010-06-18 15:06

demonique

Zielona Góra
Postów: 17
Shouts: 173
15-20zł więcej na koncie i po problemie .

Post: #34 
2010-06-18 15:07

Usunięty

Postów: 0
Shouts: 0
A, no i teraz sie zgadza. Pytanie tylko czemu mi ta dzida przez telefon powiedziala, ze place tylko kwote do zakupu akcji. :-/ Zaraz zadzwonie i bedzie pocisk w te lalunie.

Post: #35 
2010-06-18 15:08

demonique

Zielona Góra
Postów: 17
Shouts: 173
"nie wierz nigdy kobiecie ..."

Post: #36 
2010-06-18 15:10

Usunięty

Postów: 0
Shouts: 0
demonique napisał:
"nie wierz nigdy kobiecie ..."


"baby nie nadaja sie do interesow"

Post: #37 
2010-06-21 10:25

WojtasK87

Białystok
Postów: 4
Shouts: 108
Witam

To mój pierwszy post i mam nadzieje nieostatni

Co myślicie o przetrzymaniu Tauronu przez około rok czasu? Jestem cierpliwy i interesuje mnie wzrost około 40% w rok na tej firmie

z góry dziękuje za odpowiedź.

Post: #38 
2010-06-21 11:14

Usunięty

Postów: 0
Shouts: 0
Ciezko powiedziec co stanie sie w ciagu roku. Tauron ma sie niezle, ale ciezko byc wiedzma i przewidziec.

Post: #39 
2010-06-21 11:55

WojtasK87

Białystok
Postów: 4
Shouts: 108
Jak na razie w ciągu roku miałem średnio na spółkach 50% wiec cierpliwość popłaca a w dłuższej perspektywie czasu dobrze procentuje.

Post: #40 
2010-06-21 15:05

juratt

Gorzów Wlkp.
Postów: 1
Shouts: 7
WojtasK87 napisał:
Witam

To mój pierwszy post i mam nadzieje nieostatni

Co myślicie o przetrzymaniu Tauronu przez około rok czasu? Jestem cierpliwy i interesuje mnie wzrost około 40% w rok na tej firmie

z góry dziękuje za odpowiedź.


ja raczej bym nie ryzykował. Przykład akcji PGE. Ta sama branża, a co się stało po debiucie. Teraz tyły

GPWŚwiatWaluty
Analizy
» BAH taktyczny!(4)
» Korekta wartości portfela po braku...(4)
» Polimex(0)
» InsiderFX.pl | nowy serwis informacyjno -...(57)
» Wykorzystanie średnich ruchomych(1)
Forum
» KGHM POLSKA MIEDŹ [7]
» prosba o dodanie [4]
» Ktoś sprzedaje, ktoś kupuje - DINO! [6]
» Jak pozbyć się akcji KANIA? [10]
» A nie mówiłem? [4]
» Brak niektórych spółek [5]
» CECECE :D [11]
» Brak Premium Fund S.A. [1]
» Prowizje, jak to działa? [5]
» 2INTELLECT [0]
Blogi - najnowsze wpisy
»thomasoo: Kozak podbija giełde XDD
»gra: Dni bez sesji 2016
»sygnaly-at: Jeden wykres zastępuje 1000 słów - MSW
»sygnaly-at: Strategia "jednej kreski" chroni nas przed zakupami - EEX
»sygnaly-at: Jeden wykres zastępuje 1000 słów - EEX /3/ - Aktualizacja
Online: 11
24h: 979
Wygenerowano w: 0.173 sekundy,  użyto: 16 zapytań.
Dane giełdowe dostarcza Statica. Notowania w czasie rzeczywistym: www.statica.pl