Po dość długiej absencji wracam do gry i podejmuje pierwszą próbę złapania czegoś fajnego. Już wczoraj pisałem, że mam namierzoną spółkę, a dziś po wnikliwej analizie podaje co widzę. Wykres tygodniowy:
Spółka od lutego 2009 rosła spektakularnie około 3 lat, zwiększając wartość akcji z 20 groszy do 4 zł - to niemal 2000%zysku :D Kolejne 4 lata to konsolidacja (między 3 a 4 zł) i walka z mega oporem na 4zł. Na początku roku, dokładniej w styczniu cena przeskoczyła poziom 4 zł, a także poziom 4,30, który stał się dla mnie ważnym wsparciem co zaznaczyłem na wykresie. Mamy też pomarańczową linię trendu, która w ostatnich dniach została również przetestowana. Po ostatniej tygodniowej świecy widać, że reakcja była mocna. Obie wspomniane linie widać również na wykresie dziennym:
Wyrysowałem na nim również kanał korekcyjny, coś na kształt flagi. Przypuszczalnie po ładnej tygodniowej świecy wyjdziemy z tego kanału górą, a wtedy czekamy na 5,5.
Zlecenie z limitem 4,7 na 2000 szt. - zapakowane :D
A dla nowych graczy:
Autorska analiza jest indywidualną interpretacją tworzącego i nie obliguje do zawierania transakcji, a jedynie daje perspektywę i propozycję.
W skrócie nie odpowiadam za straty, które poniosą ślepo zapatrzeni :D
P.s. Obym się nie zraził po tej przerwie!