Usunięty
To moje początki na giełdzie a zarazem pierwszy post i analiza na forum. Zastanawiam się nad inwestycją krótkookresową w akcje Triton. Cena akcji po piątkowym zamknięciu znajdowała się w pobliżu dolnej wstęgi Bollingera : http://www.eurobankier.pl/market/tech/index.html?from_form=yes&moreless=mickey-mouse&symbol=TRITON&draw_style=line&type=B3M&min=60&display=150&chart=boll&n=14&indicator=
Ponadto, na początku marca spółka opublikowała sprawozdanie kwartalne za IV kwartał 2010 roku. W porównaniu z rokiem poprzednim wyniki były o wiele lepsze. Nie przełożyło się to w znaczny sposób na ceny akcji, jednak po 16 marca ceny Tritonu wzrosły na chwilę o ok. 30 gr.
Przez następne dwa tygodnie muszę grac agresywnie, ponieważ biorę udział w konkursie trwającym do 15 kwietnia. Dlatego chcę zainwestować większość kapitału w dobrze rokującą spółkę. Dopiero po zakończeniu konkursu zacznę się bawić w analizę długookresową.
Proszę o Wasze sugestie i inne typy (jeśli chodzi o KGHM to wycisnęłam z tej spółki w ciągu ostatniego tygodnia tyle ile się dało, tj ok. 6 zł na akcji).
Pozdrawiam
|