studencina napisał:
JWC nadal jest w trendzie wzrostowym. Zobaczcie na wyższe dołki i szczyty. Wiec na tą chwilę to nadal jest korekta.
studencina w Twoim screenie owszem widzimy zaznaczone coraz wyższe dołki i szczyty, nadal mamy trend wzrostowy i z tym się zgodzę. Z tym, że w swoim poście odnosiłem się do screena arnolda który wygląda tak:
więc chyba nie zaprzeczysz temu, że przy tak narysowanej kresce trend wzrostowy został zakończony (nastąpiło przełamanie linii trendu długą czarną świecą). Więc skoro nie mamy już trendu wzrostowego to nie może być mowy o korekcie tego trendu.
Gdyby arnold wyrysował kreski np tak:
to wtedy bym przyznał rację, że mamy do czynienia z korektą trendu wzrostowego. W zależności od tego jak sobie narysujemy kreski na wykresie możemy wyciągnąć całkiem odmienne wnioski.
studencina napisał:
Złoty smoku zapomniałeś chyba o jednej rzeczy. O zasięgu formacji RGR. Bo przecież jej wystąpienie nie oznacza spadków do zera zł. Zasięg to odległość czubka głowy od linii szyi...
Fakt, kurs osiągnął poziom prognozowanego spadku cen po wybiciu z formacji RGR. Tylko co z tego? Osiągnięcie poziomu docelowego nie oznacza ani rychłych wzrostów ani rychłych spadków. Powiedz mi czy są jakieś zasady, reguły, ktoś dowiódł jakiś prawidłowości na temat tego jak ma się zachować kurs po osiągnięciu docelowego poziomu po wybiciu z formacji? Ja się z takimi nie spotkałem.
studencina napisał:
Żeby nie być stronniczy powiedzmy że między wami (zloty smok vs. Arni) jest remis z przewagą dla Arniego
ja z arnim nie prowadzę żadnej rywalizacji o to kto ma trafniejsze analizy. Nie wiem jak on to odbiera, ale to już jego należałoby o to zapytać. Niemniej chciałem zakomunikować, że
jedynym celem poprzedniego mojego postu było pokazanie tego co miałem na myśli pisząc "że każdy widzi na wykresie to co chce zobaczyć."
Edytowany 1 raz-y, ostatni raz: 2017-01-15 17:58:47...wierzę w siebie, wierzę w siebie, wierzę w to co robię...