studencina napisał:
Co to wogóle za pomysł?
Robiąc oceny robi sie "pochodna" ceny. To tak jak wskaźnik. A każdy wskaźnik działa z opóźnieniem. Należy dążyć do tego, żeby być o krok przed wszystkimi a nie poddawać się ocenie. Wg mnie pomysł bez sesnu.
Inny powód na niepowodzenie? Jakbym dawał dla jaj oceny 1 to nikt by nie kupował?
Kolejny powód : zgadzam sie z wypowiedzią jajka. Jak sie ma moja ocena spólki do oceny osoby która od 2-3 tygodni uważa sie za "ynwestora" (nikogo nie chce obrażać).
Kolejny powód na nie: W decyzjach potrzeba szybkości, zamin ja dał to do oceny, kilka ocen by spłyneło np po 3 dnia a w między czasie moja spółka szybuje o powiedzmy 15% w górę... i co wtedy (przykład zakupiłem MSZ po 2,02 - trzy dni temu, a dziś już jest po 2,17... Jakbym czekał na ocene pociąg by odjechał beze mnie)?
widzialem kiedys program stworzony za pomoca excela (cos podobnego do tego o czym pisze Altus ) ktory mial dostep do notowan online ( odpowiednie formuly ) takze problem z opoznieniami bylby zalatwiony ~ chociaz mogloby to byc ok. 15 min jak w przypadku darmowych portali internetowych. Same analizy powstawalyby zaleznie od grupy ktora jest do tego wyznaczona.
2) podglad bylby dostepny dla wszystkich, a sama edycja pozostalaby w rekach administratorow oraz ludzi najaktywniejszych i tych z najwieksza stopa zwrotu, najmniejszymi stratami ~ pozniej moznaby podzielic arkusz na rozne strategie i odpowiedni ludzie kierowaliby odpowiednim dzialem
3) a cel ? porownanie/ zestawienie roznych wskaznikow w 1 miejscu, nawiazanie wspolpracy, poznanie technik i strategii najlepszych graczy
nie przemyslalem wszystkiego dokladadnie, pomyslalem tylko o tym jak dzisiaj logowalem sie na forum
teraz mysle, ze wiekszosc z tego juz jest, tylko trzeba poswiecic czas na szukanie