Filtruj wg spółki:
Początki z giełdą
Wyświetleń: 2723. Obserwuje: 2 osób.
Post: #1 2014-04-03 13:54 Usunięty ![]() Posty: 0 Shouty: 0 0 | Witam,
Mógłbym Was prosić o jakąś listę książek/poradników które pomogą mi startować na giełdzie? Póki co staram się tutaj grać ( STARAM SIĘ ![]() ![]() Edit ; przepraszam za zła kategorię -,- Edytowany 1 raz-y, ostatni raz: 2020-07-25 10:18:27 |
Post: #2 2014-04-03 16:58 Usunięty ![]() Posty: 0 Shouty: 0 0 | Osobiście mogę Ci polecić:
Robert Kiyosaki - Bogaty ojciec, biedny ojciec Książkę niezwiązaną bezpośrednio z giełdą jednak uświadomi Cię co do inwestycji. Jeżeli starasz się i jesteś laikiem to obowiązkowo przeczytaj John J. Murphy - Analiza techniczna rynków finansowych Adam Jagielnicki "Inwestycje giełdowe. Jak grać i wygrywać. |
Post: #3 2014-04-03 19:27 Usunięty ![]() Posty: 0 Shouty: 0 0 | Nie czytaj Kiyosakiego - jedno wielkie kłamstwo, autor nie dorobił się na inwestycjach lecz na sprzedawaniu ludziom historyjki o inwestowaniu. Nie polecam. |
Post: #4 2014-04-04 00:43 Usunięty ![]() Posty: 0 Shouty: 0 0 | Shelma napisał:
Nie czytaj Kiyosakiego - jedno wielkie kłamstwo, autor nie dorobił się na inwestycjach lecz na sprzedawaniu ludziom historyjki o inwestowaniu. Nie polecam. Książka jest na tyle cienka,że warto zaryzykować :P |
Post: #5 2014-04-05 13:39 Usunięty ![]() Posty: 0 Shouty: 0 0 | Myślę, że warto wszystko przeczytać ![]() Póki co będę studiował serię GPW, następnie Analizę techniczną rynków finansowych i Świece i inne japońskie techniki analizowania wykresów. Słyszałem już kilka razy o "Bogaty ojciec, biedny ojciec" aczkolwiek były różne opinie. Gdy skończę cały swój materiał zabiorę się za to ![]() A jak to widzicie w praktyce ? Może warto uczęszczać na darmowe wykłady dot. Inwestowania pieniędzy itp ? |
Post: #6 2014-04-06 17:43 Usunięty ![]() Posty: 0 Shouty: 0 0 | Aleksks napisał:
Myślę, że warto wszystko przeczytać A może jednak ? Póki co będę studiował serię GPW, następnie Analizę techniczną rynków finansowych i Świece i inne japońskie techniki analizowania wykresów. Słyszałem już kilka razy o "Bogaty ojciec, biedny ojciec" aczkolwiek były różne opinie. Gdy skończę cały swój materiał zabiorę się za to A jak to widzicie w praktyce ? Może warto uczęszczać na darmowe wykłady dot. Inwestowania pieniędzy itp ? Ostatnio na jednym z takich szkoleń (coś dla przedsiębiorców) dowiedziałem się od pewnej pani doktor nauk ekonomicznych, że przyczyną kryzysu 2007 był zbyt szybki rozwój gospodarczy i dlatego należy za pomocą podatków go zwalniać xD |
GPW | Świat | Waluty |
---|
|