Witam Państwa,
chciałbym dzisiaj przedstawić Wam pewien arkusz stworzony przeze mnie w Excelu za pomocą, którego można sprawdzić oczekiwaną skuteczność swojego systemu inwestycyjnego jak i serię stratnych transakcji, którą wytrzyma system zanim doprowadzi do bankructwa.
Jest to tylko pewna część mojego własnego arkusza, w którym prowadzę dziennik przeprowadzanych transakcji tych realnych jak i wirtualnych. Znajdują się w nim różne dziwne formuły, które liczą rożne dziwne rzeczy i pokazują różne dziwne rzeczy na wykresach. Są to rzeczy bardzo pomocne przy ocenie danego systemu który się testuje. Arkusz powstał 6 lat temu, jednak tak naprawdę największy wpływ na to jak wygląda obecnie i co zawiera miały wpływ ostatnie dwa lata i pewne wydarzenia z życia osobistego. Arkusz cały czas ewoluuje i co jakiś czas pojawiają się w nim nowe rzeczy. Część, którą demonstruję dzisiaj powstała w sumie dość niedawno (być może zawiera jeszcze jakieś błędy :D), musiałem ją tylko lekko przerobić by była bardziej czytelna i zrozumiała.
dla wszystkich zainteresowanych arkusz można pobrać pod adresem:
klik
Wszelakie pytania, propozycje, sugestie i uwagi, w szczególności dotyczące znalezionych możliwych błędów i poprawności wyliczeń jak najbardziej mile widziane.
...wierzę w siebie, wierzę w siebie, wierzę w to co robię...