Witam,
temat był pewnie poruszany setki razy, ale myślę że z racji cykliczności i zmienności rynków warto uzyskać aktualniejsze informacje i opinie
Z założenia transakcje będą zawierane sporadycznie, zależy mi na przejrzystym i prostym w obsłudze programie do ich zawierania, możliwie niskiej marży, a także szybkim i wygodnym dostępie do informacji i notowań. Interesuje mnie rynek akcji (głównie polski, ale tani i bezpieczny dostęp do rynków zagranicznych byłby plusem), zawieranie transakcji kupna i krótkiej sprzedaży.
Większość opinii zaleca Deutsche Bank z 0,19% marżą, Raiffaisen proponuje 0,25% w ramach promocji. Zaznaczam również, że skłaniam się bardziej w kierunku ofert banków uniwersalnych niż specjalizacyjnych domów maklerskich.
Wątpliwości budzi głownie wygląd tych kont w praktyce, wobec czego proszę o opinie, jeżeli korzystacie z któregoś z nich.
Proszę również o opinie dotyczące Waszych oczekiwań co do kont w związku z grą na giełdzie, tzn. na co zwrócić uwagę przy wyborze rachunku (biorąc pod uwagę w/w rynek akcji).
Z góry dziękuję i pozdrawiam!