Witam,
jest to mój pierwszy powazniejszy post
Inwestuję jakieś tam grosze w SNK, wszedłem po 59,80 zł.
Wykres przedstawia charakterystykę cen spółki od początku roku w interwale godzinowym.
Opis wykresu:
Na niebiesko mamy główny trend, rozpoczął się on mniej więcej z początkiem roku. Do tej pory spółka utrzymywała się w granicach tego kanału.
Na zielono kanał z kilkunastu ostatnich dni. Spółka wyłamała się z niego w dwa dni temu dotykając oporu głównego kanału i z impetem na wczorajszym zamknięciu przebiła wsparcie zielonego kanału.
Na czerwono i żółto linie wsparcia - zawierajace się jeszcze w niebieskim kanale - przy których można oczekiwać odbicia się ceny.
Wnioski:
Najprawdopodobniejszym scenariuszem jest to iż spadek na zamknięciu jest tylko korektą, żeby nie wyskoczyć poza kanał niebieski. Wolumen spadku od 62,50 do 60.23 jest bardzo mały. Zawiera on kilka spekulanckich transakcji po 1 akcję. Transakcje te znacznie obniżyły cenę.
Liczę, że po weekendzie kurs odbiję się od czerwonego wsparcia nie przebijając 60 zł. Następnie wróci w okolice zielonego kanału, choć wzrost ten może być wolniejszy niż w kilkunastu ostatnich dniach.
Zalecenia:
Obserwować poniedziałkowe otwacie które będzie prawdopodobnie dużo wyższe niż zamknięcie piatkowe. Można rozważyć kupno/dokup akcji.
Dziękuję za uwagę
Wszelkie uwagi bedą dla mnie bardzo cenne
Pozdrawiam