Usunięty
Posty: 0 Shouty: 0 0 | Cena którą podałeś tj 4,40 będzie ceną minimalną sprzedaży jeśli wystawisz zlecenie z limitem.Natomiast jeśli byś wystawił zlecenie z LIMITEM AKTYWACJI np 4,35 to zrealizuje Ci zlecenie w przedziale 4,35-4,40.Musisz po prostu pokombinować z różnymi rodzajami zleceń żeby zobaczyć jak działają
Dodano 2015-07-06 20:25 Witam ponownie,samosprostowanie muszę dodać bo wprowadziłbym Cię w błąd,Jak pisałem wcześniej sprzedaży dokonujesz z portfela.Masz możliwość 2 rodzajów sprzedaży.Pierwsza to zlecenie z Limitem np 4 zeta wtedy to jest cena minimalna po której zrealizuje Ci zlecenie.Mój błąd polegał na tym że we wcześniejszym wpisie podałem sytację dotyczącą zlecenia kupna z limitem aktywacji(4,35)4,40limit kupna.A jak pewnie się już zorientowałeś gdy sprzedajesz limit aktywacji musi być wyższy niż 4,40 np 4,45.Drugą możliwością sprzedaży jes STOP LOSS którą też uruchamiasz z portfela.Z tym że jest jedno ALE...Grając tutaj musisz pamiętać o jednym że Twój SL musi"trafić"dokładnie w punkt bo inaczej mimo że kurs będzie niższy niż Twój SL a akcje wciąż będą w porfelu.Ja tak miałem np na GNB.Ustawiłem kurs w piątkowe popołudnie na 1.4 zeta a otwarcie w poniedziałek było na 1.34 i mimo że kurs był ponizej SL zlecenie mi po prostu nie weszło
|