Pozwolę sobie przykleić mój post z jednej grup na pejsbuku.
Może komuś się przyda.
Będzie krótko. Kwestia nie dotyczy każdego, ale jest to "game changer" Czułem się źle w czasie upałów. Po "riserczu"
(mogę potem rozwinąć) doszedłem do konkluzji, że aby przeciwdziałać przemęczeniu i złej tolerancji wysokich temperatur. Trzeba dostarczać do organizmu dożo potasu. Najbogatszym jego źródłem są czarne oliwki - 5-8 do każdego posiłku, i problem znika. Przed momentem poszedłem do sklepu - 27st. w cieniu, brak wiatru. Temperaturę dalej się czuje, ale ona kompletnie nie przeszkadza.
Aby uniknąć bólu d, pozwolę sobie wyjaśnić że zła tolerancja upałów występuje u osób z (nawet minimalnie) zaburzonym wchłanianiem potasu, lub innych poważniejszych przyczyn.
Edytowany 1 raz-y, ostatni raz: 2016-06-18 14:39:24