Widze, że ktoś tam czyta o polwax'ie dlatego podzielę się kolejną spółką
Pfleiderer Group SA
Obowiązkowa lektura na początek:
[url=] http://www.sii.org.pl/10784/edukacja-i-analizy/raporty-analityczne/pfleiderer-grajewo-reorganizuje-strukture-i-koncentruje-sie-na-bardziej-rentownych-produktach.html#ak10784[/url]
Ponieważ organizuje sobie emeryturę to staram się wybierać biznesy które rozumiem i robie małe rozpoznanie w ogólnej sytuacji danej firmy - oczywiście bez wnikania w raporty finansowe itp. Nie jest to warunek konieczny ale mała dywidenda jest dla mnie dodatkowym plusem
Wykres od stycznia 2016 - odpowiedź dlaczego tak w linku powyżej
Zakupu dokonałem 16.11.2016 za 32.22zł
Zwróciłem uwagę na tą spółkę po lekturze książki Roberta Minera "Strategie inwestycyjne o wysokim prawdopodobieństwie sukcesu".
Moment zakupu nie wyszedł najgorzej
- ale to składowa paru elementów - między innymi wiedzy zdobytej na tym forum
Wykres dosyć dobrze również reaguje na "strategie jednej kreski"
Kurs przy oporze i sporo knotów - jest spora szansa na kolejne 5-6%
Ponownie nie podaje poziomu wejścia i wyjścia.
tzn wejścia bo już jestem, choć uważam ze teraz może być dobry moment na dołączenie - ale to temat do samodzielnej analizy
ewentualnego wyjścia będę szukał rysując linie kanału po szczytach ale to pewnie w okolicach maja - ale to zależy od rozwoju sytuacji
Dodano 2017-01-20 16:26Wygląda na to, że PFL zbiera się do kolejnego skoku
dzisiaj to już pewnie nie ale w poniedziałek...??
po korekcie w czerwcu '16 kurs wzrost zatrzymał się na fibo 161,8%
mam nadzieje, że tym razem będzie podobnie czyli 42-44zł - nie ma jak dokładnie narysować w tym momencie
Dodano 2017-01-21 10:31Jeszcze rzut oka na inną skale czasową
ubiegły tydzień wyrysował pin bara z rejonów dolnego ograniczenia kanału czyli pozytywnie
z negatywnych informacji to opór na 38zł i ewentualny podwójny szczyt
jeśli się uda z 38zł to kolejny przystanek w okolicach 43zł