Tym razem groclin pierwszy:
zamiast wyników poszły dwa mocno zastanawiające/niepokojące infa
- tak naprawde to powinienem sprzedać tą spółke- nie ma tu nic co mnie interesuje: stabilnych zysków, konkretnych planów rozwoju, dywidendy itp - trzymam ją chyba tylko po to żeby mi przypominała, że naprawde warto robić swoje analizy bo inaczej to się kończy w takim gównie. Było mineło - uparłem się i będe trzymał aż zrealizuje pozytywny lub negatywny scenariusz:
wykres dzienny: sytuacja nie jest wesoła ale jeszcze pod kontrolą
tygodniowy: troche gorzej bo wyszło dołem z kanału ale zatrzymało się na SMA100 które respektowało pare razy, podobna sytuacja była w lutym '16
miesięczny [jeszcze tydzień do pełnej świeczki został]: w kanale ale najprawdopodobniej zamknięcie poniżej SMA15 co mnie martwi [ ostatni raz coś takiego było 14 miesięcy temu]
kwiecień będzie decydujący a konkretnie to wyniki +infa które się pewnie pojawią
ja tam sie nie znam ale są tacy co tu widzą jakieś młoty, podwójne dnia zwyżki kursu itp
http://www.sii.org.pl/11437/edukacja-i-analizy/atrakcyjne-spolki/podwojne-dno-na-wykresie-groclinu-kopex-za-slaby-na-pokonanie-oporu.html#ak11437
Euco - spoko - był rajd z ok 35zł na 45zł czyli jakieć +25% a teraz korekta -dziś ładny pin bar z powyższonym wolumenem. Należy pamiętać, że cały czas nie ma infa o dywidendzie i jej ewentualny brak będzie bolał.
Dodano 2017-03-28 13:53Groclin sprzedany - czyli teraz pewnie będą wzrosty
Edytowany 3 raz-y, ostatni raz: 2017-03-28 13:53:46