W pierwszej kolejności, chciałbym zaznaczyć, że analizę zrobiłem z punktu widzenia kogoś, kto nie ma ASB w portfelu, a miałby kupić.
Fakt, nie zaznaczyłem trójkąta o którym myślałem. Trójkąt zaznaczony strzałeczką, są 2 warianty, 1. na podstawie oporu na 2.70, drugi na kresce od "nie udanego" podwójnego szczytu, który zaznaczyłeś (może nie zniżkujący, ale dalej trójkąt). To druga sprawa.
3. Zajmuję się tylko analizą techniczną, nie mam ŻADNEGO pojęcia o fundamentalnej. Nie wiem kiedy spółki publikują raporty, i co oznaczają konkretne pozycje w nich - lol. Tak więc dla mnie liczy się tylko wykres, na wiązaniu kreski z raportami/wydarzeniami po prostu się nie znam, więc nie jestem w stanie nic powiedzieć.
Ostatnia najważniejsza rzecz, jesteś emocjonalnie zainwestowany w ten zakup. Stwierdzam fakt, nie próbuję Cię obrazić, po prostu wiem jak jest. Rok temu też zainwestowałem emocjonalnie w jedną ze swoich inwestycji i przepie*doliłem równowartość fajnego auta (true story). Po prostu od dwóch miechów cena spada, a nie rośnie jak już tego zdążyłeś się przyzwyczaić, i szukasz kogoś kto poklepie Cię po ramieniu, i powie "Stary będzie dobrze". Wiem co czujesz, ale ja Cię nie poklepie. Nie będę pisał co JA bym zrobił, bo nie chce Ci nic sugerować. Jedyne co chcę osiągnąć, to uświadomić Ci, jak jest, bo
WIEM jak to wygląda.