Najnowsze | O Spółkach | Analizy | Giełda | Gospodarka | Gra | OffTopic | Gry |
Stalexport fundamentalnie
Wyświetleń: 971. Obserwuje: 2 osób.
Post: #1 2017-07-20 09:22 Cena waloru: 4.28 esperandzo ![]() Zator k. Wadowic Postów: 166 Shouts: 3742 | Cześć!
Przeprowadziłem sobie wyliczenia odnośnie tej spółki. W mojej ocenie spółka jest dobra do inwestycji długoterminowej (3-5 lat, może dłużej). Jeszcze nie ogarniam do końca tej strategii inwestycyjnej ale chyba nie zrobiłem jakiegoś rażącego błędu:P Podsumowując, stabilne źródło dochodów, brak konkurancji, mocna przewaga konkurencyjna w postaci umowy koncesyjnej która wydaje się być nie do ruszenia (wiele rządów próbowało ją zmienić i nic się nie udało:P) Obniżanie kosztów, nakłady inwestycyjne na stabilnym poziomie, informacje od zarządu że zamierzają wypłacać dywidendy, malejące zadłużenie. W mojej ocenie spółka dochodzi do poziomu maksymalnej efektywności czyli że przychody i zyski powinny utrzymywać się w okolicy obecnego poziomu bez zwiększania opłat za przejazdy. Co sądzicie?:> Jeżeli myślisz że coś potrfisz, masz rację. Jeżeli myslisz że czegoś nie potrafisz, również masz rację. |
Post: #2 2017-07-20 22:14 Cena waloru: 4.29 Usunięty ![]() Postów: 0 Shouts: 0 | Spółka fundamentalnie bardzo ciekawa, pytanie czy nie jest za bardzo podatna na decyzje polityczne? Warto dodać ,że C/Z wynosi tylko 6.75 |
Post: #3 2017-07-21 08:23 Cena waloru: 4.29 esperandzo ![]() Zator k. Wadowic Postów: 166 Shouts: 3742 | Raczej nie, jedyny wpływ jaki rząd ma na tą spółkę jest według koncesji a od lat rządy chciały zmienić tą koncesję i jakoś nikomu się nie udało. Świadczy to o tym że koncesja jest bardzo dobrze zbudowana prawnie ![]() Jeżeli myślisz że coś potrfisz, masz rację. Jeżeli myslisz że czegoś nie potrafisz, również masz rację. |
GPW | Świat | Waluty |
---|
Analizy | |
---|---|
» | InsiderFX.pl | nowy serwis informacyjno -...(57) |
» | Wykorzystanie średnich ruchomych(1) |
» | ASBIS(34) |
» | BOW - zalicytuje +25% z potencjalem na + 100...(14) |
» | Wskaźnik OZ/DR(1) |