gand1234 napisał:
Wybacz, ale czy to jest żart prima-aprilisowy? Czy inwestowałeś kiedykolwiek na giełdzie? Tysiące stron internetowych, kilkadziesiąt różnych oscylatorów stworzonych by pokazać kierunek akcji, różne fundusze i wszystkie banki starają się podać jak najlepsze rekomendacje opierając się o fundamenty, analizę techniczną, analizując różne aspekty psychologii i systemy i żaden nie da Ci takiej samej rekomendacji dla akcji. Jedne powiedzą kupuj, inne sprzedaj a jeszcze inne nic nie rób.
A Ty chcesz wydawać rekomendacje na podstawie kilkunastu osób, które nie wiadomo jaki maja horyzont czasowy i jaką strategie?
Fajnie, że interesujesz się tematem, ale proponuje najpierw poczytać albo samemu spróbować inwestowania.
Uprzedzę tylko - nie zamierzam stworzyć systemu, który będzie w 100% skuteczny, bo jest to niemożliwe. Jaki Pani/Pan wspomniał(a) - istnieją już różne narzędzia, które rekomendują - i choć bardzo profesjonalne, i tak nie zawsze zwrócą prawidłowy wynik.
Tylko, czy to jest powód, dla którego nie warto zgłębić tematu? Ja uważam, że nie, nie wiem, jak Pani/Pan. Dane od osób chętnych na ich udostępnienie byłyby bardzo przydatne w tworzeniu pracy, stąd też zapytałem o to tutaj, co wyjaśniałoby ten "żart prima-aprilisowy".