mystooq
Posty: 8 Shouty: 0 -3 | 9 stycznia 2021 napisałem ze warto, było paru sceptyków, ale kurs poszybował pod 5zl.
To C/Z = 19 im nie pasowała, tylko nie napisali ze wskaźnik c/z rzędu 15 do 20 jest neutralny dla tego rodzaju spółek jak XPL. Obecnie c/z wynosi 16.4 i już za bardzo kurs spadać nie chce, wręcz zaczął powoli odbijać. Ostatnio był dołek na 1.66zl i powoli do gory się pnie. Chyba ponownie już pora się nią zainteresować. Ja się zaczynam czaić, sieci zastawione.
Warto tez zauważyć wzmożone ruchy w celu uruchomienia UK, Irlandii i Szwecji. Do tego EA ostro się promuje, pojawiają się pierwsze artykuły w różnych językach na całym świecie, rośnie liczba obserwujących spółkę na całym świecie i na profilach, regularne webinary, re-sellerzy EA się już promują sami wiec ruch się zaczyna. Niektórzy piszą ze przypomina Livechat wiec jak będą mieli z 5000 czy 7000 klientów tak jak Livechat to sprzedaż wzrośnie kilkukrotnie, ale to pewnie za pare lat.
Ostatnia rzecz to przejście na GPW pod co ostatnio FF się zwiększył a jak już będą na rynku głównym to zyskownymi spółkami zaczną interesować się fundusze inwestycyjne wiec tu moze być szybko wyzbierane. Jak będzie to się okaże w ciągu roku czy dwóch.
Dodano 2024-11-19 07:12 konsolidacja trwala miesiace, ale akcje zostaly wyzbierane. bylo pare zawirowan z emisja w 2023r, ale teraz wracamy na wzrostowa sciezke.
Przychody za Q1-Q3-2024 sa juz prawie takie same jak najwieksze rocznie w ciagu ostatnich paru lat wiec 99% prawdopodobienstwo ze je przebijemy i to ostro.
Dynamika przychodow za Q3-2024 to ok 64%, zysk 2.8mln zamiest strat w 2023.
Executive Automats po wpleceniu go w Dynamicsa zaczal generowac niebotyczne przychody a te zmienia sie w zyski w kolejnych latach.
Firma coraz wiecej zarabia za granica, dobrze zrewidowala zatrudnienie i koszty stale wiec bedzie jeszcze bardziej rentowna. Raport Q3-2024 mega wiec juz pora to kosic do wora. A wy kupujecie XPL ? bo mam cicha nadzieje ze prezes spelni swoje marzenie za pare lat i wprowadzi XPL na Nasdaq. Wtedy to raczej nie bedzie latal po 1.66zl bo tam to notowania od $1.00 w gore sa dozwolone.
Tu bedzie grubo koszone na kursie. Ja dzis pakuje do wora ile sie da, nawet PKCem.
Edytowany 1 raz-y, ostatni raz: 2024-11-19 07:12:45 |