Usunięty
Posty: 0 Shouty: 0 0 | Znalazłem przed chwilą bardzo ciekawy komentarz, na bankier.pl. Komentarz był do sygnału strategii.
...a ten Grubas, to mi się wydaje, że to jest nasz, złej sławy słynny gracz JPM.
Cytuje:
"No to po zniesieniu. Grubas, który trzyma 50 tysięcy otwartych krótkich kontroluje sytuację. Jak po przejsciu na H podjarali się drobni do 1900 otwierał krótkie. Teraz podnieta o 200 pkt pod opór na 1470 a on też otwiera krótkie. A rozliczenie serii H będzie w okolicach 1200-1250. W międzyczasie duża baza ujemna i ........................... to co grubas robi zawsze przed zmianą trendu - sprawdzanie biletów. On ma na spadek i musi dobrze odwrócić się przy formacji 2B. Zrobi to po 1200-1250 i wtedy dopiero będzie odpalenie na 2150-2350. A w lipcu i sierpniu znowu sprawdzenie biletów i odwrót do wiosny 2010 do poziomu 800 na WIG20. No i długi postój. Tak długi, że się sporo zestarzejemy.
Proszę pamiętać: 1450-1200-2350-800 "
Nie wiem czy ten gość ma jakąkolwiek wiedzę, ale to ciekawe co napisał. Zresztą, jak były te trzydniowe wzrosty, to ja bylem przekonany, że ostatni dołek bessy jeszcze przed nami. Dziś troszkę zwątpiłem, po tej żenującej korekcie... ale bessa chyba nie powiedziała ostatniego słowa i wcale bym się nie zdziwił, jakby zacytowany scenariusz się spełnił.
Tylko wiosna 2010r 800p na wig20? ...to naprawdę musiałby przyjść do nas duży kryzys. Tym bardziej, że po przebiciu 2000p nawet największe niedowiarki otworzyli by szampana żegnając bessa... w tym i na pewno ja też. |