Filtruj wg spółki:
Post: #41 2013-04-22 23:01 Usunięty ![]() Posty: 0 Shouty: 0 0 | Ta zmiana jest kompletnie bez sensu. Mnie żadna gra ani rywalizacja nie interesuje i szczerze mówiąc mam ją głęboko w d... Mogę sobie być nawet na ostatniej pozycji, koło pióra mi to robi. Gry giełdowej używam TYLKO I WYŁĄCZNIE w celu testowania systemów transakcyjnych na rzeczywistych notowaniach i w warunkach zbliżonych do rzeczywistych. Ale jeśli naliczacie prowizje w sposób odmienny do stosowanych przez biura maklerskie, co cała nauka jest g... warta. Jak chcecie zachować realizm to powinniście stosować IDENTYCZNE systemy naliczania prowizji jak stosowane w biurach maklerskich. Wszyscy tu mają identyczne szanse i jak ktoś sobie chce rywalizować to proszę bardzo, każdy ma te same możliwości i te same informacje niezależnie od systemów prowizyjnych. Kompletnie spieprzyliście ideę, dla której stworzyliście tę grę. |
Post: #42 2013-04-23 23:45 Macko ![]() Admin Kraków/Bielsko-Biała Posty: 494 Shouty: 34675 0 | skoro Ty chcesz testować system transakcyjny w oparciu o spółki groszowe bez uwzględniania kolejkowania zleceń to te Twoje systemy mają się nijak do rzeczywistości (żeby nie użyć gorszych słów) i testowanie ich tym bardziej nie ma sensu.
Prowizja naliczana jest w specyficznych warunkach, z resztą nie będę się powtarzał wszystko jest opisane powyżej. Byle do przodu... |
Post: #43 2013-04-24 00:17 Silvestris ![]() Admin / Tech Bielsko-Biała Posty: 1490 Shouty: 31485 15 | aczkolwiek dziękujemy za opinie, bierzemy pod uwagę możliwość wyłączenia tych zwiększonych prowizji w przypadku portfeli dodatkowych (co do rankingowych - nie ma szans na to) co by tu zepsuć / administracja |
Post: #44 2013-04-24 15:02 Usunięty ![]() Posty: 0 Shouty: 0 0 | Silvestris napisał:
aczkolwiek dziękujemy za opinie, bierzemy pod uwagę możliwość wyłączenia tych zwiększonych prowizji w przypadku portfeli dodatkowych (co do rankingowych - nie ma szans na to) Więc mam prośbę, aby to wprowadzić. Kolejkowanie zleceń również, jeśli się da. |
Post: #45 2013-06-06 11:46 dimel ![]() Gdańsk Posty: 2 Shouty: 0 0 | 1. Uważam, ze nie powinno się zmieniać zasad w trakcie trwania konkursu. To jest po prostu nie fair.
2. Jaki jest sens wprowadzania do puli spółek, na których nie można grać (LPP)z powodu zbyt wysokiej ceny? Albo wprowadzać w stosunku do niektórych dodatkowe obostrzenia (spółki groszowe)? Czy nie lepiej wybrać i zestawić w listę te, które są dopuszczone do udziału w grze bez żadnych ograniczeń. W ten sposób funkcjonował konkurs Challenge, gdzie grało się za prawdziwe pieniądze. 3. Dlaczego, niejako z urzędu, dokonuje się dywersyfikacji pozycji. Są tacy, którzy gotowi są postawić wszystko na jedną kartę i ... wygrać lub przegrać |
GPW | Świat | Waluty |
---|
|
Wzrosty | Spadki | Staty |
---|---|---|
RAFAMET | 50.50 | 63.96% |
RAFAKO | 1.70 | 52.88% |
FEERUM | 13.00 | 26.83% |
HARPER | 5.32 | 19.02% |
GIGROUP | 2.11 | 13.14% |
Więcej ... | ||
IFCAPITAL | 0.25 | -95.25% |