Kurs od połowy października 2012 znajduje się w trendzie spadkowym, który w marcu tego roku przyspieszył łamiąc kolejne wsparcia.
2 września powstała spora luka otwarcia która przyspieszyła spadki i utworzyła obszar oporu w granicach 2,26 - 2,10 zł (czerwony obszar). 5 września pojawiła się nam świeczka, którą gdyby nie jej górny cień można by uznać za "młota". Niemniej jednak zahamowała ona dalsze spadki ustanawiając wsparcie na poziomie 1,66 zł. Wsparcie to było testowane kilka dni później i kurs odbił się od niego długą białą święcą potwierdzając jego ważność (zielona strzałka na wykresie). Utworzyła się nam także formacja objęcia hossy, która została potwierdzona na następnej sesji.
Taktyka gry: można poczekać aż kurs przełamie górną krawędź obszaru oporu i jednocześnie linię przyspieszonego trendu spadkowego i tam ustawić zlecenie kupna lub poczekać na ruch powrotny (jeśli takowy nastąpi) w granice wsparcia ustanowionego e połowie długiej białej świecy ok 1,77 zł i tam spróbować się zapakować.
Dodano 2013-09-24 23:56szczerze powiedziawszy nie spodziewałem się takiego obrotu spraw jak dzisiaj, osobiście czekałem na ruch powrotny żeby się zapakować w granicach 1,75 niestety nie nastąpił ale jestem bardzo ciekawy jutrzejszej sesji
...wierzę w siebie, wierzę w siebie, wierzę w to co robię...