Bennz91
Kraków Posty: 213 Shouty: 7464 0 | zalezy jaka obligacja. kazda jest rozna. niektore maja wartosc nominalna wyzsza, niektore nizsza. Wszystkie papiery wartosciowe notowane na rynku regulowanym sa zdematerializowane (sa zapisane tylko w formie elektronicznej na rachunku papierow wartosciowych), tzn. ze prawa wynikajace z nich dzialaja na zasadzie "na okaziciela" - tzn. ze kupony i ewentualna wartosc nominalna jest wyplacana dla obecnego jej posiadacza. Inaczej to wyglada na rynku niezorganizowanym. Mozesz kupic jakies obligacje imienne korporacyjne i rzeczywiscie bedziesz mial ja na papierze.
ps: sorry, ze wszystko z malych i bez polskich znakow, ale leze akurat na lozku i nie chce mi sie tyle razy wciskiwac dwoch klawiszy ;p
Dodano 2013-10-02 23:18 zalezy jaka obligacja. kazda jest rozna. niektore maja wartosc nominalna wyzsza, niektore nizsza. Wszystkie papiery wartosciowe notowane na rynku regulowanym sa zdematerializowane (sa zapisane tylko w formie elektronicznej na rachunku papierow wartosciowych), tzn. ze prawa wynikajace z nich dzialaja na zasadzie "na okaziciela" - tzn. ze kupony i ewentualna wartosc nominalna jest wyplacana dla obecnego jej posiadacza. Inaczej to wyglada na rynku niezorganizowanym. Mozesz kupic jakies obligacje imienne korporacyjne i rzeczywiscie bedziesz mial ja na papierze.
ps: sorry, ze wszystko z malych i bez polskich znakow, ale leze akurat na lozku i nie chce mi sie tyle razy wciskiwac dwoch klawiszy ;p |