moim skromnym zdaniem:
studencina napisał:
Świeczka 2 zakrywa swoim korpusem całą świeczkę 1.
fakt, formacja objęcia bessy, tyle że ona występuje na szczytach, taki układ świec w dołku daje formację dna ostatniego objęcia która może zwiastować wzrosty
studencina napisał:
Świeczki 3 i 4 to "zasłona ciemnej chmury",
zasłona ciemnej chmury także występuje na szczytach
studencina napisał:
numer 5 to potwierdzenie formacji.
jak dla mnie to doji świadczące o niezdecydowaniu rynku w którą stronę podążyć
studencina napisał:
Jednak osobiście odnoszę wrażenie, że jednak cena nie ma ochoty na tą chwilkę reagować.
być może dla tego że od jakiś trzech tygodni cała giełda na czerwono
arnolddgt napisał:
1. Linia wsparcia trendu poprowadzona od końca kwietnia i bardzo ładnie sprawdzona dwoma knotami.
jak widzimy od września trend nam znacząco przyspieszył i można wyrysować nową linie trendu, bardziej stromą, nie koniecznie kurs musi zejść do dej starej
arnolddgt napisał:
2. Przyjmuję, że wyszliśmy ze spodka który zaznaczyłem na wykresie więc zgodnie z teorią musimy zejść do poziomu oporu, który wychodzi gdzieś na 1.28-1.30.
każdy widzi na wykresie to co chce zobaczyć
arnolddgt napisał:
3. Mamy formującą się formacje RGR, która potwierdzona jest wolumenem. A jej zasięg to właśnie poziom 1.20.
póki nie uformuje się nam prawe ramię i kurs nie przebije linii szyj nie możemy być niczego pewni
arnolddgt napisał:
4. Na podstawie wolumenu widać, że wielkich zakupów na tym 50% fibo nie było, wnioskuję więc, że inwestorzy raczej w ten poziom nie wierzą
moim zdaniem spadający wolumen w czasie korekty to dobry znak
arnolddgt napisał:
5. Jak zaznaczył stud - świeczkowo na D1 też nie wygląda to zbyt dobrze, a świeca tygodniowa jest niezaprzeczalnie prospadkowa!
moje podejście do świeczek dziennych opisałem wyżej co do świecy tygodniowej fakt ładnie nie wygląda, ale nie proponował bym zakupów teraz na wsparciu tylko poczekałbym na jakieś odbicie
Takie jest moje skromne zdanie w tym temacie. Każdy ma swoją wizję analizy i każdy sam podejmuje na jej podstawie decyzje. Jeśli to co jest na wykresie okaże się nie tym co ja chce widzieć to od takich sytuacji chroni mnie SL
...wierzę w siebie, wierzę w siebie, wierzę w to co robię...