Filtruj wg spółki:
PZU potrzebuje ubezpieczenia!!
Wyświetleń: 2666. Obserwuje: 1 osób.
Post: #1 2014-03-14 07:49 Cena waloru: 409.00 arnolddgt ![]() Orneta Posty: 1258 Shouty: 39842 2 | Analiza wykonana z ukierunkowaniem na jednego gościa, ale wiem, że kilka osób ma tą spółeczkę więc może skorzystają...
Oczywiście jestem wariatem więc każdy korzysta z tej analizy na WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ!! 100% wzrostu w niecałe dwa lata to chyba dość dużo... Wiadomo, że nic nie może rosnąć w nieskończoność - nawet magiczna fasolka, która rosła do nieba w końcu się zawaliła - fakt ktoś ją tam w bajce podrąbał tak jak prawdopodobnie PZU zostanie podrąbane przez ziomków zza wschodniej granicy. To taka osobliwa analiza fundamentalna... ![]() A teraz do rzeczy - mamy tak ![]() http://prntscr.com/30n8k4 Niezbyt optymistycznie to wygląda. Słabnący trend, a teraz dodatkowo złamane linie wsparcia tego trendu. Przedczorajsza świeczka jeszcze utrzymała ten trend wolny, ale wczoraj szlag trafił ostatni... Ważne są również zielone RGR- ładniutkie, symetryczne wzorcowe, a do tego ze złamaną już szyją. Potencjalny zasięg formacji to poziom 350-355 gdzie przypada również 50% fibo całego wzrostu trwającego od czerwca 2012 - tam też mamy wsparcie. Jedyne koło ratunkowe dryfujące gdzieś po środku Pacyfiku to poziom 400zł - chociaż jak wiadomo w kole na środku oceanu też długo nie wytrzymamy. Drogi kolego i Ci, którzy będą korzystać... Nie widzę tego dobrze! Obstawiałbym zejście do 400zł, podbitka do linii szyi - gdzieś w okolice 415-420 i jazda lotem koszącym w dół na 350zł! NO ALE WIADOMO JESTEM WARIATEM!!! :d Bogaty nie jest ten co zarabia, ale ten co oszczedza..!! |
Post: #2 2014-03-14 14:51 Cena waloru: 410.05 stefanbroda ![]() Szczecin Posty: 15 Shouty: 282 0 | Właśnie się zastanawiałem nad tą spółką na kryzysowe czasy, bo dywidendy dobre - jakies 8-12% ale poczekam aż spadnie ![]() ![]() take it easy |
GPW | Świat | Waluty |
---|
|