altus
Posty: 323 Shouty: 20063 0 | Dodam moje "reasumując": Wg. mnie też nie jest najlepszy moment na wejście. Miał to być szybki wpis - nie wspomniałem o tym, że odpowiednim momentem na wejście dla mnie będzie miejsce zaznaczone strzałką na pierwszym screen'ie, a konkretniej tamta strefa.
Ja raczej daleki jest od podawania konkretnych poziomów strategicznych, czyli do wejścia i wyjścia, ponieważ ja zazwyczaj podejmuję ostateczną decyzję o wejściu podczas sesji w toku wydarzeń. Wg. mnie dopiero wtedy da się określić najlepsze miejsce na wejście. W zależności od układu świeczek oraz wydarzeń na wykresie MIL i całym rynku wejście powinno nastąpić przed, ale jak najbliżej wsparcia luki bessy (8,50 zł) lub w strefie pomiędzy tą luką, a wsparciem które jest wyznaczone szczytem ostatniego lokalnego maksimum (dwa razy kurs się zatrzymał na 8,16 zł i raz na 8,15 zł). SL poniżej 8 zł.
Ja najbardziej preferuję wchodzenie w późnych momentach sesji, gdy już z grubsza się wie jaka świeczka się wyrysowuje. Dajmy przykład z 14 marca - wejście pomiędzy 16:00, a 17:00 (strzałka na wykresie poniżej) w okolicach 8,40 zł byłoby idealne, ponieważ cena, zaliczając duży spadek, potrafiła się wybronić i w tym momencie była już bardzo blisko ceny otwarcia - formacja młota. Na tej podstawie można było wnioskować, że będzie to właśnie porzucone dziecko.
http://prntscr.com/39qk2s "Luck is what happens when preparation meets opportunity." |