Wiem, że sesja się jeszcze nie skończyła ale puki co dla dzisiejszej sesji tworzy się całkiem wyraźny wisielec. Więc kurs raczej w dół. Nie wiem czy aż tak mocno jak to opisał arnolddgt ale moim zdaniem korekta będzie.
Edit. Spadająca gwiadza zamiast wisielca ale wymowa ta sama
Dodano 2015-08-25 23:55Jak w czasie całych zawirowań zachowywał się kurs ITB? Jak dla mnie nie najgorzej bo i tak spodziewałem się korekty o odbywa się ona w miarę łagodny sposób ponieważ na wykresie dziennym nie ma luk, co dla niejednej spółki miało miejsce.
Na zielono zaznaczyłem mniej więcej obszar jaki przedstawię poniżej w mniejszym interwale czasowym:
Więc tak, arnolddgt pisał wcześniej o tym że korekta dojdzie do 3zł. Możliwe, że jeszcze dojdzie ale w najbliższym czasie obserwował bym uważnie kurs ponieważ zbliżamy się do dosyć istotnego poziomu 3,5zł zaznaczonego na wykresie na czerwono. Istotny dlatego że podczas kształtowania się chorągiewki kurs 3 razy odbił się od tego poziomu oraz wcześniej w 2013r.
Cała korekta przybiera kształt flagi przy malejącym wolumenie (co również widać na interwale dziennym) i po wybiciu z niej można się spodziewać wzrostów.
Podsumowując:
Sygnał kupna - wybicie ponad opór zaznaczony na zielono, najlepiej przy zwiększonym wolumenie.
Jeżeli dojdzie do przebicia wsparcia na poz. 3,50zł czekamy dalej
Pozdrawiam i czekam na opinie.
Edytowany 2 raz-y, ostatni raz: 2022-04-22 00:19:06