Cześć!
Dłuższy czas zastanawiałem się jaki tytuł tego wątku wybrać aby przykuć uwagę naszej społeczności. Mam nadzieję że wybrany tytuł spełnił swoje zadanie
Część z Was może uznać że robię z igieł widły i sieję panikę. Jednak na pewno wielu z Was zaczyna wyczuwać pojawiający się na rynku niepokój. Zwłaszcza że jesteśmy przy końcu 7-8 letniego okresu, po których zazwyczaj zgodnie z historią, pojawiały się kryzysy gospodarcze. Od jakiegoś czasu pojawiają się opinie w mediach że kończy się nam paliwo;P W ostatnim czasie pojawiła się kolejna, tym razem instytucji dość znanej i poważanej.
http://businessinsider.com.pl/gielda/spolki/czy-warto-kupowac-akcje-bank-of-america-wieszczy-koniec-hossy/se4h4hk?utm_source=fb&utm_medium=social&utm_campaign=fb_bi
Co sądzicie? Czy to już najwyższy czas? Jestem bardzo ciekaw od czego to wszystko się zacznie:P Ale raczej z czystej ciekawości niż żebym się tego miał obawiać.
Zakładając że taki kryzys by sie pojawił to warto byłoby pomyśleć o wyborze hipotetycznych kandydatów do zajęcia pozyji krótkich. Wiem że narazie nie wiadomo który sektor oberwie najmocniej ale wydaje mi się że można sobie pogdybać;D W sumie to pytanie jest dla mnie dosć istotne i chciałbym poznać wasze typy w tej materii. Ja stawiam na pewno na KGHM
to biorę raczej w ciemno jak tylko potwierdzi się odwrócenie trandu na rynkach.
Pozdrawim i zapraszam do komentowania.
Jeżeli myślisz że coś potrfisz, masz rację. Jeżeli myslisz że czegoś nie potrafisz, również masz rację.