ja także niedawno zacząłem swoją przygodę z giełdą. informacji w internecie jest tak dużo, że naprawdę sporo czasu zajmie Ci choćby zapoznanie się z częścią z nich. wpisz w google giełda dla początkujących i od tego najlepiej zacznij. później na chomika idź poszukać książek i kontynuuj naukę. no chyba, że masz wystarczającą ilość pieniędzy, żeby sobie kupować książki
.
i chyba najważniejsze to nie kupuj akcji na chybił trafił, nie myśl że może będziesz miał szczęście. jeśli dobrze zainwestujesz to musisz wiedzieć dlaczego, jeśli źle tak samo.
mam nadzieję, że głupot nie napisałem. to są tylko moje przemyślenia i tym staram się kierować
Dodano 2010-06-16 09:19nie widzę tutaj opcji "edytuj", a naszło mnie jedno pytanie.
wczoraj miałem taką sytuację: kupiłem 100 akcji po 100zł, po niedługim czasie podskoczyły do 101zł. więc byłem do przodu 100zł. prowizja za kupno wyniosła mnie 50zł, więc dalej byłem 50zł do przodu. a w portfelu pokazywało mi, że jestem na minusie, w najlepszym przypadku na zero wychodziłem.
gdzie tkwi błąd w moim rozumowaniu ?