Witam,
Obie strony czyli Zlosnik oraz Abramis założyły się o to kto ma rację w ruchach Wigu 20.
Obydwaj założyliśmy testowe portfele po 30k. Wybraliśmy akcje KGHM do sprawdzenia kto ma rację. Powód wyboru był prosty, największe skorelowanie z indeksem Wigu 20.
Zlosnik zajął krótką pozycję (krótka sprzedaż), ja mianowicie zająłem długą.
Dniem końca zakładu będzie 1 września o godzinie 16:30. Jest możliwość wycofania się z zakładu obu stron, wtedy jedna ze stron zakładu wcześniej niż 1 września,wysyła wiadomość na pocztę w Grze Giełdowej o treści "pass".
Jeżeli indeks Wig 20 będzie wyżej a cena poniżej dnia zakupu, to wygrywa Zlosnik, jeżeli natomiast indeks Wig 20 będzie niżej a cena zakupu będzie wyższa, wygrywa Abramis czyli osoba zakładająca temat.
Na dziś nagrodą dla zwycięzcy jest... kto ma rację. To może się zmienić o ile Administratorzy serwisu zgodzą się o odjęcie lub dodanie 10k do podstawowego portfela uczestniczących w zakładzie.
To na tyle na razie, postaram się updatować topic, oraz mam nadzieję, że Zlosnik także będzie zabierał głos w tym temacie
Sympatyków jednej lub drugiej strony także zapraszamy do wzięcia udziału w dyskusji
Pozdrawiam,
W imieniu Zlosnika i swoim