Miałem napisać po prostu: "Olewam Cię pasztecie", ale że humor mi dopisuje odpowiem...
W momencie wrzucania postu o Agrotonie (24.04.2014r.) - cena akcji wynosiła 2,20zł. Proponowałem SL gdzieś pod 2zł i ten poziom był poziomem bezpiecznym, gdyż cena nie zbliżyła się do niego. W ciągu następnych dwóch miesięcy cena wzrosła do 3,2zł.
BYŁ TO WZROST O 45%!!!! Powtarzam 45%!!!
Zakładany SL czyli dopuszczalna strata to 9%
Stosunek Zysk/Strata wynosił więc 5:1 (Co to znaczy? Zapewne nie masz pojęcia...)
Nawet jak ktoś sprzedał za 3zł, gdzie został złamany trend wzrostowy (o czym mówi AT) to zarobił 36%, a stosunek Zysk/Strata to 4:1.
http://prntscr.com/4nwe54
To są fakty, liczby, które nie kłamią!! Jeśli ktoś wykorzystałby analizę zarobiłby minimum 35% i wyszedł z papieru przed zawirowaniami na Ukrainie, które miały znaczny wpływ na kurs akcji.
No ale Ty musisz odgrzać kotleta po pół roku i przypieprzyć się, że analiza była bee... Jeśli potrzebujesz prowadzenia za rączkę i dokładnych instrukcji kiedy wejść, wyjść i co kupić za zarobione pieniążki to nie do mnie. Przykro mi!
A co do mojej "gierki" - Ty jesteś tak ograniczony czy tylko zgrywasz zabetonowanego umysłowo cepa, który nie pojmuje, że gram w realu a tutaj wpadam dla miłego towarzystwa - bynajmniej nie Twojego. W portfelu wirtualnym mam trzy akcje:
Energa - kupiona 8 grudnia 2013
Monnari - kupiona 24 lutego 2014
Agroton - kupiony 19 lutego 2014
Nie robię z tym nic, nie kupuję nic innego i nie sprzedaję. Nie mam na to czasu - tak to wymówka. Dla Ciebie wyniki w grze wirtualnej to wyznacznik doskonałości graczy, a dla mnie to źródło nauki, które "porzuciłem" kilka lat temu...
Dla Twojej wiadomości ostatnia transakcja na akcjach to 6%-owa strata na Ropczycach. To również się zdarza...
A co do studiów - tak skończyłem ekonomię, ale dalej nie skomentuję tego bo co mam napisać dla gościa, którego wyznacznikiem poziomu studiów i słownictwa jest wynik w wirtualnej, powtarzam WIRTUALNEJ grze giełdowej.
P.s. Rozumiem, że mam Cię określać przez pryzmat Twojego wyniku??
A może mam wyzerować portfel ponownie do 100k, ugrać parę złotych i szpanować jaki to ze mnie kozak - wtedy będę Twoim guru...?
I już więcej nie prowokuj...
Edytowany 1 raz-y, ostatni raz: 2014-09-18 09:00:59