Wejście smoka i powrót taty bez wypłaty w jednym, jakimś cudem tu wróciłem i nawet po prośbie Macko znów będę co jakiś czas wrzucał analizy i prognozy mojego autorstwa, niestety już bez autorskiego wskaźnika, ponieważ zapodziałem notatki, a łatwy w budowie nie był, a teraz do rzeczy
RSI 26, bardzo nisko co wskazuje na dużą siłę trendu spadkowego blisko teoretycznego hamulca pt.20 ale pozostałe elementy wskazują na spore prawdopodobieństwo minięcia go z hukiem
Wolumen, stosunkowo niewielki, ostatni duży był w dniu śmierci krótkiego trendu wzrostowego, co wskazuje na niskie zaufanie do spółki
W ostatnim miesiącu dwukrotnie budowało się wspaniałe zwężenie na wstęgach boolingera i oba skończyły się walnięciem o glebę przy przeciętnym na ten okres woluminie, jeden bardzo niedawno co jeszcze nadaje rozpędu spadkom
Trend spadkowy jak widać na zamieszczonym powyżej obrazku raczej dość wąski i systematycznie przyspieszający, a już bardzo silny.
Podsumowując uważam, iż MCI będzie miał bardzo duże problemy z wyhamowaniem spadków przed poziomem 6.15, a nie jest powiedziane, że na tym się skończy, choć nic nie spada w nieskończoność. Dane macro tak prognozowane jak w tym tygodniu też na pewno go nie odratują, także, kto przez przypadek ma, niech się co prędzej ewakuuje dla własnego dobra i ewentualnie przygląda się z boku, ponieważ początkowe sesje tego tygodnia uważam jedynie za niewielką korektę.
Ludzie nierozumieja tych, ktorych zrozumiec nie chca, boja sie tych, ktorych nierozumieja, nienawidza tych, ktorych sie boja.