mako
Posty: 62 Shouty: 159 0 | '"Giełda to hazard.Nie tylko dlatego,ze w krótkim czasie można tutaj zarobić bądź stracić fortunę.Głównym powodem są emocje."
Nie są to moje słowa ale poniekąd się z nimi zgadzam.Autor tych slow(może nie będę przytaczał nazwiska bo to może nie istotne) pisze jeszcze o tym ze wie się o tym powszechnie ze kupnie i sprzedaży akcji w równym stopniu co wiedza towarzyszy irracjonalny odruch stadny.
Moje doświadczenie z giełda jest niewielkie i może już nie będzie większe nie wiem gdyż trochę odpuściłem grę na instrumentach finansowych-inwestowanie(nie myślcie ze przez te powyższe słowa są inne powody,nie wirtualnie, tu jeszcze się bawię),ale nauczyłem już się tego ze czyjeś analizy to tylko coś co może pomoc w podjęciu decyzji kupna czy sprzedaży ale również zaszkodzić .Dlatego ja takie decyzje zawsze podejmowałem samemu analizując na tyle co umiałem i powiem Wam ze dobrze na tym "wyszlem "Nie jestem tu za którąkolwiek ze stron w tej wręcz kłótni która się zawiązała na tym forum.Napisałem co wiedziałem myślę ze mądrze i ze pasuje trochę tez do sytuacji na spółce ,która przyznam szczerze średnio znam teraz dopiero czytam o niej. Zwycięstwo nigdy nie przychodzi samo z siebie, zawsze trzeba je przywlec za uszy. |