Gdybym był posiadaczem akcji Bytomia, to zapewne sprzedałbym w momencie odwrócenia trendu pod jaki zagrywałem.
Gall zamiotłeś tą prawdą...
A do wszystkich pytających: "gdzie koniec?", "gdzie sprzedać?" Ja zapytuję: GDZIE MOJE PIWO ZA ZAROBIONĄ KASKĘ?? Żaden przelewu nie wyśle... :p
Za kolejną podpowiedź też pewnie nic nie dostanę, ale trudno ehh... te moje dobre serce!!
Przysłowie mówi: "historia lubi się powtarzać" a z kolei prawda giełdowa z książek wspomina coś o powtarzalności rynku, a więc w tej gestii mamy.... (i tu lecą werble...)
Dwie jakże identyczne formacje - CH1 między 2005 -2006 i CH2 obecnie. Identycznie prawda. A druga wyraźnie wskazuje na 5zł. Sugerowałem to już dawno wyrysowując oRGR z takim samym zasięgiem i oporem w okolicach 1,8. Opór ten został przebity a ostatnia świeca tygodniowa nie jest jakoś prospadkowa.
Reasumując trzeba cierpliwie trzymać akcje, szczególnie jak ktoś kupił w okolicach 1,2. Jeśli kurs zejdzie w okolice 1,75, nic się nie stanie, jeśli siądziemy na 1,5zł to też nic się nie stanie. Oczywiście marna to opcja, ale jest istnienie zakładam.
W pewnym sensie słowa gala się sprawdzają - trend trwa, a ja nie widzę oznak zmiany więc trzymam...
5zł czeka!!
Pozdrawiam :D
Edytowany 2 raz-y, ostatni raz: 2017-01-15 17:58:47